Majálisoztunk

Immáron ötödik éve idéztük fel a régi május elsejei hangulatot a Retro Majálisunk keretében a tóparton. Az időjárás a reggeli órákban még nem volt túl kedvező, illetve később is elég szeszélyes volt, ami miatt a programok is csúsztak valamelyest, de a későbbiekben minden ilyenkor szokásos esemény megtartásra került.

A gyermekeket már reggeltől várta a kirakodóvásár, valamint az ingyenesen használható ugrálóvár és a körhinta is. De segítőinknek köszönhetően a csillámtetoválás és az arcfestés is egész nap rendelkezésre állt. A Vöröskereszt helyi szervezete fáradatlanul készítette a palacsintát, de  lángos és kürtöskalács vásárlására is lehetőség volt. Miután szépen kisütött a nap és egyre többen látogattak ki, elkezdődhettek a programok is. Az ilyenkor hagyományos versenyszámok előtt Kenyeres Erika tartott bemelegítő tornát, majd ő vezényelte le a sorversenyt is. A vidám és jókedvű megmérettetésen idén három csapat vett részt: a Coop, a Polgármesteri Hivatal és a Vöröskereszt. A verseny remek hangulatát látva a szervezők idén úgy döntöttek, hogy egy aranyérmes mellett, egy győztest és egy nyertest hirdetnek, így mindhárom csapat a legfényesebb érmet vihette haza. Ezt követően került sor külön versenyszámként a kötélhúzásra is, melyhez negyedik csapatként a Mosolyvár Óvoda is csatlakozott. Itt az óvónénik, a lelkes kitartásukkal a közönségdíjat szerezték meg, míg a további helyezések a következőképpen alakultak. 1. Vöröskereszt, 2. Polgármesteri Hivatal, 3. Coop. A focikupára idén sajnos kisebb volt az érdeklődés de két csapat, a Coop és a Faddikorr azért barátságosan megmérkőzött egymással, ahol végül utóbbi került ki győztesen. 

Nem sokkal dél után bizonyára  mindenkinek jól esett már a bográcsokban elkészült ebéd. Idén a versenyben résztvevő csapatokon felül még a Fehértó Nonprofit Kft., az Idősek Klubja, illetve a helyi motorosok töltötték együtt a napot. Az ebédet követően a májusfa közös díszítésére és állítására került sor, majd Huszár Zoltán polgármester itt köszöntötte az egybegyűlteket.

Ezután a színpadi programok következtek. Az óvodások közül tavasztündérekként most a középső csoport lépett fel, majd az Általános Iskola három osztályának produkcióját láthattuk: az első osztály, mint utolsó ovis csoportja, egy megható verssel búcsúzott kedvenc dadusától, Sarokné Ica nénitől, majd a negyedik és a hetedik osztályosok táncprodukciója szórakoztatta a közönséget. Végül, de nem utolsósorban a Kunfehértói Amatőr Tánccsoport eseményhez illő táncát láthattuk: ők a régi idők tömegsport eseményének, a Spartakiád indulójának a zenéjére adták elő a Fehér Cipők Tánca elnevezésű műsorukat, amely annyira elnyerte a jelenlévők tetszését, hogy visszatapsolták a produkciót.

Végül a magyar és külföldi retro slágereket megszólaltató Napos Oldal zenekar koncertje zárta a majálist.