Kunfehértói Tófürdő: Élmény minden korosztálynak a dél-alföldi oázis

A Kunfehértói Tófürdő egy igazi kis oázis a Dél-Alföldön, amely magában foglalja mindazt, ami egy ideális nyaralási helyszínt jelent: hűsítő víz, zöld park, sportolási lehetőségek és minőségi szolgáltatások. Számos fesztivált is rendeznek a parton, mint az R.C.S MeetUp Nemzetközi BMW találkozó, és a már országos hírű Fehértone Fesztivál, amely július 19-től 23-ig várja a zenerajongókat a legjobb magyar előadókkal.

A gyönyörű, gondozott tópart minden korosztály számára lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre, ahol lehetőség van úszásra, vízibiciklizésre, SUP használatra is. A vízparttól pár méterre számos fedett kiülőt helyeztek el, van több büfé és ingyenesen használható nyilvános WC is. A büfésoron pedig ínyenc falatokkal várják a vendégeket. 

A tó délkeleti részén kialakított plázs nagy népszerűségnek örvend a kisgyermekes családok körében, hiszen a homokos part, a lassan mélyülő sekély víz ideális a játékra, fürdőzésre és természetesen külön díj nélkül használható a családi csúszda is.

A tó másik végében vízibiciklik várják azokat, akik egy kis kalandozásra vágynak a tavon. Akit a fürdőzés nem vonz, az tehet egy kellemes sétát a tavak körül. Kis szerencsével több fajta madarat - szürke gémeket, kócsagokat, szárcsákat, vadkacsákat és vadászó régi héját is megfigyelhet.

A tanösvényen kihelyezett táblákon olvashat a területen élő állat-és növényvilágról és megcsodálhatja a gyönyörű környezetet. Esti sétára is ideális a part, hiszen a tófürdő körüli gát új ledes lámpákkal ki van világítva.
A horgászat szerelmesei is megtalálják a számításukat Kunfehértón. Napközben két tó áll a rendelkezésükre, este 8-tól 11-ig pedig a fürdőtóban is lehet pecázni a nyári szezon alatt.
Kapitális pontyok, bivalyerős amurok, szürkeharcsák, süllők, csukák is lakják a vadregényes tavakat és persze kárászból is lehet fogni bőségesen. A napijegy árakról a Kunfehértói Előre Horgász Egyesület oldalán tájékozódhatnak. 

A Kunfehértói Tófürdővel kapcsolatos további információkat az üzemeltető Fehértó Non-profit Kft. weboldalán találnak. 

 

Galériáért kattints a linkre: https://delalfoldinfo.hu/bacs-kiskun/kunfeherto/kunfehertoi-tofurdo-elme...